Субота, 2024-04-20, 4:08 AM
Вітаю Вас Гість | RSS

Старокостянтинівська
ЗОШ І-ІІІ ступенів №7

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 717
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Липень » 10 » Семінар-практикум
5:59 PM
Семінар-практикум

21 травня 2014 року у нашій школі було проведено семінар-практикум «Впровадження стратегії освіти для сталого розвитку в навчально-виховному процесі загальноосвітнього навчального закладу». У роботі семінару взяли участь директори загальноосвітніх навчальних закладів міста, завідувач методичного кабінету Драчук А.В., методист управління освіти Печеркіна Т.О.

Виступ директора школи Шевченка О.Г. розкрив практичну сторону реалізації проекту «Освіта для стійкого розвитку в дії». Учасники семінару відвідали заняття курсу за вибором для 3 класу «Уроки для стійкого розвитку. Моя щаслива планета» на тему «Раціональне споживання енергії», проведене вчителем початкових класів Піхур Н.І. та заняття курсу за вибором для 9 класу «Уроки для стійкого розвитку» на тему «Як можна діяти, щоб зробити самих себе і суспільство здоровішими», вчителя географії Заїки Н.А.

Учні школи  презентували загальношкільний проект «Нехай зеленіє планета земля, нехай голубіє небо», який реалізовувався в рамках місячника сталого розвитку, під керівництвом заступника директора з виховної роботи Миропольської Б.М., педагога-організатора Мельник М.В. Девізом стали  слова Максима Рильського:  «Любіть природу не для себе, любіть для неї»!

Учні 5-10 класів досліджували  основні екологічні проблеми України, під гаслом «Екологічні проблеми поруч: на відстані погляду, голосу, на відстані витягнутої руки».  Виділені та висвітленні у стінних газетах такі проблеми: тверді побутові відходи,знищення лісів, забруднення повітря, Чорнобильська катастрофа, неякісна вода, деградація земельних ресурсів, небезпечні геологічні проблеми, об’єкти військової діяльності.

Декілька років поспіль у школі працює екологічна студія  «Диво перетворення», керівником якої є вчитель хімії,екології  Задорожна Ю.О. Робота  студії  була спрямована на вивчення використання побутових відходів, поширення інформації серед учнівської та батьківської громадськості  та залучення більшості школярів до створення виставки «Збережемо ми планету, скажемо відходам – ні», з якою могли ознайомитись учасники семінару.

Учні школи презентували виставку дитячих малюнків «Я не ображу рідної природи» та подарували присутнім збірку віршів «Поезія природи» до якої увійшли поезії молодших школярів.

Переглядів: 700 | Додав: starkonsity | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Директор школи: Шевченко Олександр Георгійович
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz