Вівторок, 2024-04-23, 7:08 PM
Вітаю Вас Гість | RSS

Старокостянтинівська
ЗОШ І-ІІІ ступенів №7

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 717
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Березень » 25 » Як запобігти захворюванню на туберкульоз
12:45 PM
Як запобігти захворюванню на туберкульоз
   Поради дітям та їх батькам
 
Які ж засоби профілактики, попередження туберкульозу?


1.   Враховуючи те, що хворіють на туберкульоз частіше всього люди ослаблені, не досить загартовані, які не дотримуються режиму праці та відпочинку, ті, що зловживають алкоголем та тютюнопалінням (тобто „група медичного ризику" захворювання) - необхідно дотримуватися здорового способу життя та відмовитись від шкідливих звичок. Потрібне загартовування організму – особливо рекомендуються вранішня зарядка, водні процедури, перебування на свіжому повітрі та інше.
 
2.  Необхідно харчуватися різноманітними продуктами 3-4 рази на день, вживати більше молочних продуктів, овочів, фруктів, зелені.

3.  Потрібно зберігати чистоту на роботі та вдома, тримати вікна відкритими влітку і, по можливості, частіше провітрювати приміщення взимку, використовувати вихідні дні і відпустку для активного відпочинку. Прибирання помешкання, особливо приміщення, де знаходиться хворий, потрібно проводити регулярно і тільки вологим способом.

4.  Для запобігання туберкульозу виняткове значення має щеплення дітей, що проводиться новонародженим та в 7 і 14 років. Для виявлення туберкульозу серед дітей часто єдиним методом є реакція Манту (туберкулінодіагностика), що повинна проводитись щорічно всім дітям, в першу чергу ослабленим та із сімей, де дорослі знаходяться в групах ризику захворювання.

5.  Регулярне флюорографічне обстеження. З цією метою в поліклініках проводять масові обстеження при допомозі спеціального рентген-апарату - флюорографа.

Необхідно, щоб кожна людина щорічно використала можливість такого обстеження для перевірки стану свого здоров'я. Флюорографічне обстеження зовсім не шкідливе. Проходьте рентгенологічне обстеження (флюорографію) за рекомендацією лікаря - незалежно від термінів попереднього обстеження.
 
Слід пам'ятати: хворобу набагато легше попередити, ніж лікувати!
Своєчасне виявлення туберкульозу - запорука його успішного лікування!

Переглядів: 1359 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Директор школи: Шевченко Олександр Георгійович
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz